Fijne Kerst!

Namens het hele team van Mondzorgcentrum willen wij u een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar wensen.

In het nieuwe jaar hopen we u te blijven verwelkomen met dezelfde toewijding aan uw mondgezondheid. Bedankt voor het vertrouwen in onze zorg. Geniet van de feestdagen en laten we samen uitkijken naar een stralend nieuw jaar!

buy buy buy!

Mondhygiëne

Mondhygiëne bij Mondzorgcentrum Etten-Leur: Behoud een frisse adem en stralende glimlach met onze gespecialiseerde mondverzorging.

Mondhygiëne bij Mondzorgcentrum Etten-Leur

Zorg voor een stralende glimlach en een optimale mondgezondheid samen met onze gespecialiseerde mondhygiënist.

Het belang van mondhygiëne

Een goede mondhygiëne is essentieel voor het behoud van gezonde tanden en tandvlees. Onze tandheelkundige hygiënisten spelen een cruciale rol in het voorkomen van tandvleesaandoeningen en tandbederf. Ze zijn gespecialiseerd in:

 • Tanden reinigen: Verwijdering van tandplak en tandsteen die zich opbouwen op de tanden.
 • Scaling: Diepe reiniging onder het tandvlees om eventuele bacteriën en tandsteen te verwijderen.
 • Polijsten: Het gladmaken van het tandoppervlak om de vorming van tandplak en tandsteen te verminderen.

Waarom kiezen voor Mondzorgcentrum Etten-Leur voor uw mondhygiëne?

 • Ervaren mondhygiënisten: Ons team van hygiënisten is hoogopgeleid en blijft up-to-date met de nieuwste technieken en best practices.
 • Gepersonaliseerde zorg: Elke patiënt is uniek, en we zorgen ervoor dat elke behandeling op maat is gemaakt voor uw specifieke behoeften.

Hoe verloopt een afspraak bij de mondhygiënist?

 1. Initiële consultatie: Tijdens uw eerste bezoek zal de mondhygiënist uw mondgezondheid beoordelen en eventuele zorgen of problemen bespreken.
 2. Behandeling: Afhankelijk van uw behoeften kan dit een eenvoudige reiniging, scaling of polijsten omvatten.
 3. Nazorg: Na de behandeling zal de mondhygiënist u adviseren over de beste manieren om uw mondgezondheid thuis te onderhouden, inclusief de juiste manier van poetsen en flossen.
 4. Vervolgafspraken: Indien nodig, kunnen we vervolgafspraken inplannen voor verdere behandelingen of controles.

Parodontologie bij Mondzorgcentrum Etten-Leur

Bij Mondzorgcentrum Etten-Leur begrijpen we het cruciale belang van gezond tandvlees voor uw algehele mondgezondheid. Onze gespecialiseerde parodontologische diensten zijn erop gericht om uw tandvlees in optimale conditie te houden.

De rol van parodontologie in uw mondgezondheid

Parodontologen zijn gespecialiseerd in de diagnose, behandeling en preventie van tandvleesaandoeningen en andere gerelateerde mondgezondheidsproblemen. Het is essentieel om:

 • Tandvleesaandoeningen te diagnostiseren: Vroege detectie van problemen zoals gingivitis kan verdere complicaties voorkomen.
 • Behandelen van tandvleesaandoeningen: Effectieve behandelingen kunnen verdere schade voorkomen en de gezondheid van het tandvlees herstellen.
 • Voorkomen van tandverlies: Gezond tandvlees is de basis voor sterke tanden. Door tandvleesaandoeningen te behandelen, voorkomen we tandverlies en bevorderen we een betere algehele gezondheid.

Voordelen van een parodontologische behandeling

 • Verbeterde mondgezondheid: Behandel en voorkom tandvleesaandoeningen voor een gezondere mond.
 • Preventie van tandverlies: Gezond tandvlees ondersteunt sterke tanden en voorkomt vroegtijdig tandverlies.
 • Bevorderde algemene gezondheid: Een gezonde mond draagt bij aan een betere algehele gezondheid en welzijn.

Het proces van diagnose en behandeling van tandvleesaandoeningen

 1. Eerste consultatie: Tijdens uw eerste bezoek voeren we een grondige evaluatie uit van uw tandvlees en mondgezondheid.
 2. Diagnose: Met behulp van moderne technologieën en technieken stellen we een nauwkeurige diagnose van eventuele tandvleesaandoeningen.
 3. Behandelplan: Op basis van de diagnose stellen we een persoonlijk behandelplan op, afgestemd op uw specifieke behoeften.
 4. Behandeling: De voorgestelde parodontologische behandelingen worden uitgevoerd om de gezondheid van uw tandvlees te herstellen en te behouden.